onsdag 27. februar 2013

Lakrislester

Nok et par restegarnlester ferdig! Eller, det er ikke akkorat restegarn i mine øyne når jeg har tre nøster av sorten! Men det er garn som bare blir liggende som jeg ikke vet hva jeg skal gjøre med...
Det er kanskje vanskelig å få frem fargene godt nok på lestene, men jeg har tenkt på svarte og rosa bassetts lakris mens jeg har strikket dem :)


Nå har jeg faktisk strikket to par lester på rad, og da er det på tide å ta en pause fra lestestrikk... Fikk en fin bok med mange lesteoppskrifter i julegave hos min søster, så det blir neste lesteprosjekt, etter et lite avbrekk ;)





Rikke

mandag 25. februar 2013

Klippe, klippe, sy og sy...

Og vips så er den fin og ny! Når jeg handler på salg så forventer jeg at varen skal holde mål, selv om den var på salg. Og tar jeg ikke helt feil, står det noe om dette i forbrukerkjøpsloven eller angrerettloven, eller noe i den dur (hvis jeg husker rett fra videregående- begynner å bli noen år siden). Jeg kjøpte for en liten stund tilbake en tunika som var på salg. På armene på denne tunikaen er det knapper, slik:


Vel... etter en gangs bruk, så det slik ut: 


Altså en knapp manglet... Den var der da jeg kjøpte den. Den må ha vært sydd fast umåtelig dårlig, da jeg faktisk bare har brukt tunikaen en gang. I tillegg er det jo ikke akkorat der man sliter mest ved av/påkledning.
Før helga kjøpte jeg et par knapper:


Disse hadde jeg en plan for, men ikke en helt detaljert plan, og dermed ble planen i dag omgjort:


Sånn ja... Da ble den gulle god igjen! Så håper jeg at min påsying av knapper er litt bedre enn fabrikanten sin!





Rikke

fredag 22. februar 2013

Kreativ dag!

Herre min hatt, jeg har laget trolldeig i dag!! Jeg husker sist jeg lagde det, og det begynner å bli noen år siden... Fikk plutselig et innfall i morges :) Sånn kan det gå!


Hihi.. ble fornøyd med sauen i alle fall! Har tenkt å male hjertene og sauen, men må få tak i maling først.

Før steking

Jeg har sydd også, nå i kveld, og jeg ble såå fornøyd! Siste innlegg var mobiletui, i dag har jeg sydd et fint etui til kameraet mitt:





Perfekt er det nok ikke, men bra nok! Lukkes igjen med trykknapp jeg har sydd på.   :)


Rikke

onsdag 20. februar 2013

Jeg har sydd i dag!

I dag har jeg hatt fritt, og når man har fritt så er det en god mulighet til å gjøre litt hobby... Men fridag betyr også, for mitt vedkommende, å rydde litt/vaske til helga etc. Slike ikke-morsomme-ting. Jeg har dog ikke vasket til helga, men jeg har ryddet i bok- og dvdhyllen vår. Det gjør seg en gang i blant :) Det ble en pose med bøker/filmer jeg ikke ser nytte i, og dermed går det vel mest sannsynlig på loppemarked. Planen videre var egentlig å rydde i klesskap... Men så fikk jeg heller lyst til å sy! Jeg kom over denne bloggen, og her var det mye fint gitt! Jeg fant oppskrift på mobiletui, så det måtte jeg prøve, og slik ble resultatet:


Jeg har etterpå heklet en blomst og sydd på- syns det ble litt søtt. Etuiet ble litt klumpete inni, men det er fordi det var noe jeg ikke skjønte på slutten av oppskriften... Jeg er fortsatt ganske grønn når det gjelder symaskin, men jeg har en dreven mamma som jeg kan spørre om råd, og da tror jeg neste mobiletui jeg syr (for det blir absolutt flere av den sorten), blir bedre! :)


Rikke

søndag 17. februar 2013

Restegarnlestene er ferdige!

Endelig.. De kunne vært ferdig for sikkert en uke siden, men det ble en liten pause i lestestrikkingen. Lester er jo ikke akkorat det morsomste jeg vet, men helt greit da lester er en dyd av nødvendighet :) Lurer bare på om jeg ikke skal legge meg opp en lestebunding til, for restegarn har jeg evig nok av! Jeg har allerede dannet meg et bilde i hodet av hvordan de lestene skal være :)
Her er i hvert fall første par restegarnslester:


Det er søndag i dag, og søndag syns jeg er en fin dag. Ikke-noe-stress-dag. Arbeiderpartiets forslag om at butikker skal få holde søndagsåpent, syns jeg ikke noe om! Må man ha alt tilgjengelig hele tiden? Kan ikke søndag få være søndag, den "hviledagen" den er forbeholdt å være..? Jeg skjønner at det kan være greit å vite at dersom man har glemt noe på butikken, så er det jo bare å dra på butikken å handle det. Men på den andre siden tenker jeg at dersom man ikke har klart å handle inn det man skal ha til helgen i løpet av de seks andre dagene før søndag, ja da er det kanskje ikke så viktig. Uansett har vi jo bensinstasjonene som er åpne på søndag... Der får man både tak i melk, brød og smør dersom det skulle bli "krise". Jeg ser på søndag som en oppladningsdag før en ny uke begynner. På mandag braker det løs igjen med arbeid og handleturer på butikken for mange. Søndag er et fint avbrekk der du bare kan være til og ikke tenke på at du skulle vært på butikken, for du skulle kanskje hatt den ene tingen der eller de tingene. Jeg har ikke lyst til å ha den muligheten til å tenke sånn. Søndag er per dags dato et avbrekk for kropp og sinn, og slik syns jeg det bør være.
JEG slår i hvert fall et slag for at "du skal holde hviledagen hellig..."! 


Ha en fin søndag, og nyt hviledagen! :) 


Rikke

lørdag 9. februar 2013

Lestestrikk og genserstrikk

Jeg har et ganske greit garnlager, både garn jeg har fått hos mormor og garn jeg selv har kjøpt som det ikke er blitt noe av. Annet er restegarn som er blitt igjen etter andre prosjekter. Jeg er veldig flink til å kjøpe nytt garn når jeg er ferdig med et prosjekt, og jeg blir fort fristet i garnbutikker... Desverre. Nå skal jeg imidlertid prøve å bruke opp noe av det garnet jeg har liggende, og det første jeg gjør er å strikke lester til mannen i huset, for det trenger han. Tror ingen sliter ut lester så fort som ham. Rett og slett forbruksvare her i huset! Dermed er det lagt opp til gråe lester med grønne striper, slik:


Mitt andre prosjekt som jeg har på pinnene, er genseren jeg skrev om i forrige innlegg. Nå er jeg begynt på mønsterstrikkingen på bolen, og foreløbig ser det bra ut syns jeg.

 



Rikke

søndag 3. februar 2013

Ett ferdig prosjekt, og ett nytt på pinnene

Jeg har strikket Pickles sin Kort cardigan, i pickles sitt garn angora. Såå deilig og mykt, men det klødde som fy i øyne og nese mens jeg strikket. Etter som jeg så på den lyse buksen måtte det nok være på grunn av at garnet røytet litt. Men nå er jakken ferdig, og slik ble den:


Fargen er dyp burgunder. Tror jeg skulle strikket den i xs, i stedet for small... Ser allerede at den er gått ut litt. 

Når et prosjekt er ferdig, så kan man legge opp til et nytt prosjekt: 


Dette skal bli en blå genser. Mønsteret har jeg kjøpt gjennom http://www.knittingdaily.com/. Denne strikker jeg i Drops baby merino. Hærlig garn :)



Rikke