torsdag 25. juli 2013

Brunmelert

Jeg skulle farge garn i forgår.. og jeg brukte lilla, rødt og gult... fargene blanda seg sammen i vannet, så det ble absolutt ikke slik jeg hadde sett det for meg. Men dog ble det bra syns jeg. Ulla ble brunmelert, og slik ble resultatet: 

Ulla ligger ute til tørk i finværet.
Ferdig resultat. Fargene kommer ikke så godt fram på  bildet, men det ble ikke så aller verst.

Dette gjorde jeg nesten på en dag. Garnet ble ferdig spunnet til totråds morgenen etter. Det tar på på ryggen å sitte lenge med rokken, i hvert fall for min del, men iveren overvant den slitne ryggen. I går og i dag har rokken (og ryggen) fått pause, men nå har jeg vasket mer ull klar til karding:)






Rikke

mandag 22. juli 2013

Ny garnhespe ferdig

Det ble en ufarget hespe, på ca 72 gram og 110 meter.


Det er så artig når man føler det blir vellykket. Jeg har også farget noe ull i dag, men det ble ikke like vellykket... Det skulle være i rødt, men det ble mer likt rosa...Skulle kanskje hatt mer eddik i?? For det var veldig mye farge igjen i vannet når ulla var ferdig. I tillegg hadde jeg vasket ulla fra før, så når den skulle ligge i varmt vann med farge ble den egentlig bare tovet mer i hop, så det ble ikke noe bra å karde av. Men dog har jeg kardet og spunnet den, så vi får se hva det blir til. Alt kan jo ikke bli like vellykket! :) 



Rikke

søndag 21. juli 2013

Småstrikk

til et lite søskenbarn som har bursdag snart. Det er rart å ha et søskenbarn som er 20 år yngre enn meg. De bor også langt unna, så det er ikke ofte vi får se dem. Men det er kos og ha noen små å strikke til, da jeg selv ikke er kommet så langt at det er smått på vei.
Det ble en hals og en lue denne gang. Selv om han har bursdag i august, og det nok er lenge igjen av sommeren sør i landet, så kan man jo begynne å forberede høsten:) Strikket i BigFabel fra drops.







Rikke

lørdag 20. juli 2013

Enkel og morsom kreativitet

En periode på videregående var jeg hektet på å lage makramesmykker... Tror nok det var en trend som gikk da. For en stund siden kjøpte jeg et nytt blad som var kommet i butikkhyllene, Mollie makes. Der var det en del oppskrifter på armbånd, og dette har jeg laget etter inspirasjon fra bladet: 



Veldig enkelt, og fort gjort! Har en del perler og tråd etter tiden på videregående, så nå er det bare å fortsette der jeg slapp! :) 

God helg! 




Rikke

torsdag 18. juli 2013

Multebærplukking

I går var jeg ute på multebærtur. Det vil si, den store turen ble det ikke, da jeg ikke trengte å gå så langt for å få et par liter multer... Jeg var så og si på en og samme plass og plukket. Tror det er et bra multebærår!
Jeg er egentlig ikke den store bærplukkeren, men blåbær og multer er jo greit å ha i fryseren. Jeg lager og spiser heller ikke så mye syltetøy, men blåbæra er jeg veldig glad i å ha i smoothies. Multer er jeg blitt mer glad i nå enn før. Nyrørt multebærsyltetøy er jo veldig godt! Samt veldig greit å ha i fryseren dersom du skal lage noe godt. Jeg er ikke den store matlageren da, men av og til så får jeg "ånden" over meg:)


Det var faktisk (!) for det meste oppholdsvær i går. Sola glimta faktisk til iløpet av ettermiddagen, og det var en stund jeg satt ute og solte meg. Men det var en kortvarig glede! Når tid kommer sola og varmen?? 




Rikke

tirsdag 16. juli 2013

Ferdig ferdig, juhu!

Trådfesting, sammenveving under armene etc., er veldig kjedelig. Men dog fort gjort når man først hiver seg til! Nå er genseren min endelig helt ferdig, og jeg ble fornøyd. Passer gjør den og:) 






Rikke

fredag 12. juli 2013

En liten forsmak

Er endelig ferdig med mariusgenseren min, i off-white, brunt og litt gult;) Jeg har et ambivalent forhold til fargen gul... Gult er ikke fint, men gult er kult! Kunne ikke laget genseren med gult mønster, men et lite hint av gult går bra! Har ikke kommet så langt at jeg har festet tråder eller dampet genseren, så dette er bare en liten forsmak. Bedre bilde kommer når den er helt ferdig!


God helg! :o) 





Rikke

søndag 7. juli 2013

Flere striper i blått

Men denne gangen er det votter:) Strikket like så godt et par votter i samme stil som lestene, da jeg hadde garn igjen. Så da er DET garnet oppbrukt! Jeg må innrømme at jeg var på garnsalg på fredag.... Hvordan kunne jeg motstå et deilig alpakkagarn, som det var 50% på?? Har planer for hva garnet skal brukes på, tror nok det blir mer vottestrikk. Verken votter eller lester er jo ikke akkurat sommerstrikk, men det kan være godt å ha når høsten kommer snikende:)


Ha en fin søndag! 





Rikke

torsdag 4. juli 2013

Striper i blått

Ferdig med lestene, joho! Tror aldri jeg har blitt ferdig med et par lester så fort.. Vanligvis legger jeg dem litt bort, for så å fortsette etter en (god) stund. Kanskje jeg er blitt flinkere til å gjøre ferdig prosjekter?! :)






Rikke

tirsdag 2. juli 2013

Lestestrikk

på en regnfull dag. I natt var jeg på jobb, og da jeg kjørte hjem i morges kl 7.30 var det 19 herlige grader ute, og sol. Hadde mest lyst til å legge meg ute i sola og sove. Men det bar til sengs under dyna. Da jeg våknet var det skyet over, og de 19 gradene var nok sunket til noe lavere. Nå øser det ned utenfor vinduet, og jeg har hatt en dag der jeg ikke har gjort det store.. Litt opprydding i diverse, og så har jeg strikket. Lester. I natt måtte jeg legge meg opp en binding med noe enkelt som ikke krever at man må følge med på noe mønster, så da ble det likeså greit lestestrikk i blå striper. Disse har jeg fortsatt med i ettermiddag. Etter en nattevakt har jeg ikke så mye ork til å gjøre så mye, så det har vært en rolig og fin dag innendørs.


Lester er kjekt å strikke! Det er mange muligheter, med både farger og mønster. Hadde egentlig ikke den store sansen for å strikke lester før, men er blitt mer glad i det. 
Har hatt en opprydding i strikkekurven, og hjelp! Jeg tror jeg må ha garnkjøpestopp!! Nå gjelder det å få brukt opp noe av alt garnet jeg har. Det er kanskje om og gjøre å ikke gå inn i noen garnbutikk på en stund... Jeg blir veldig fort fristet av alt det fine utvalget av garn som er. 
Og så må jeg gjøre ferdig noe av mine andre prosjekter. Har et par lester til på pinnene, med mønsterstrikk (type hullmønster), samt en mariusgenser. Ullgensere er ikke akkurat førstevalget å strikke nå på sommeren, men jeg er snart der at jeg kan begynne å strikke på mønsteret, så den skal nok bli ferdig til høsten ihvertfall:) 





Rikke