tirsdag 27. august 2013

Barnelester

strikket i heimprodusert garn:) Det blir litt ujevnt, men ikke lett å få garnet helt perfekt. Det er vel kanskje litt av sjarmen:)








Rikke

onsdag 21. august 2013

Odd Ivars brikke

Har strikket en duk til i kunststrikk. Dette var jo kjempeartig! Har sett etter disse bøkene jeg har lånt, om jeg finner dem på noen nettbokhandler...men neida. Tror de må være gått ut av produksjon, sukk:( Skulle gjerne hatt dem..Så mye fint! I alle fall, denne heter Odd Ivars brikke, og ser slik ut: 


Mormor har hjulpet meg med å stive den, så i går kunne jeg legge den på kjøkkenbordet:) 




Rikke

tirsdag 20. august 2013

Votter til vinteren

Bellas votter, strikket i Alaska fra Drops. Deilig garn å strikke av. Hamstret en del garn for en stund siden, da vi har en garn/interiør/klesbutikk som skal legges ned. Det er veldig trist, for drops har veldig godt garn syns jeg. Vi har to andre butikker som selger garn, Vikinggarn hos den ene, og Dale-, rauma- og sandnesgarn hos den andre. Så vi har garn nok her, men det er bare det at dropsgarnet er favoritten. Dale, rauma og sandnes har også godt garn, men syns disse er dyre..
Tror nok det blir flere votter av de andre alaska-nøstene jeg har:)





Rikke

lørdag 17. august 2013

Kunststrikk

Jeg var på biblioteket her om dagen og lånte meg et par bøker med oppskrifter på duker og brikker i kunststrikk. Det er jo så masse fint!! Etter fjerde eller femte forsøk fikk jeg til å strikke en brikke. En ting skal være helt sikkert: kunststrikk er virkelig en god øvelse i konsentrasjon, da det gjelder å holde den der tunga rett i munnen til en hver tid (forutenom rettomgangene da). Det var mye frustrasjon på de første forsøkene.. Å komme et godt stykke på vei i strikkingen, for så å falle helt ut med at maskeantall ikke stemmer i forhold til  mønsteret. Men så fant jeg en oppskrift som var ganske enkel, så da gikk det jo bra:)


Nå er jeg i gang med en til, denne vanskeligere og større enn den som jeg allerede har strikket. Så vi får se hvor det bærer i vei med den. 

Jeg må også komme med en rettelse til forrige innlegg; gryteklutene er selvfølgelig heklet, ikke strikket! :) Hodet var visst ikke helt på plass da jeg skrev innlegget! 

God helg! :) 





Rikke

mandag 5. august 2013

Vaffelstrikk

Strikket vaffelgrytekluter av bomull-lin fra Drops. Først prøvde jeg oppskriften i grytekluteboken min, men det ble altså ikke bra.. Fant en oppskrift på nettet, og da ble det bra. Jeg må bare si at den boken jeg har, der er flere oppskrifter som er vanskelig å forstå.. Har prøvd et par oppskrifter til, da jeg først fikk boken, men har måttet rekke opp da det ikke ble bra. Sukk... Eller så er det bare jeg som har veldig vanskelig for å forstå! Men slik ble de i hvert fall:


Nå er ferien over for min del, om halvannen time er jeg tilbake på arbeid igjen. Det blir jo litt godt å komme tilbake til normalen:) 




Rikke

lørdag 3. august 2013

Et glass fylt med vitaminer

Jeg har grublet lenge på å investere i en juicemaskin. Dette fordi at jeg har store problemer med å få i meg mine 5 om dagen... Jeg er ikke sykelig opptatt av kosthold, men så opptatt som jeg tror man bør være. Mer opptatt av dette har jeg blitt i det siste, da det er veldig lett å ta det man har for hånden når sulten kommer.. og det er overhodet ikke alltid det er så bra, det vil si næringsfattig mat. Jeg merker det fort på formen dersom jeg spiser for mye sukkerholdig mat, jeg blir fort uvel. Men dog er det så lett å ty til nettopp dette... Dette er ingen kostholdsblogg, og jeg er ingen kostholdsekspert, men jeg ville bare dele min første hjemmelagede juice:


Fargen er litt grell, men den smakte faktisk godt! Denne består av 1 eple, 1 appelsin, 1 stang av selleri, samt en dæsj ingefær. Juicen var søt og god, samtidig som den var litt sterk på grunn av ingefæren og sellerien. Kjente jeg ble varm i kroppen:) Tror dette var en god investering (kostet under 1000-lappen). Lett å bruke og å rengjøre var den og. 

Men siden dette ikke er en kostholdsblogg, så tar vi turen videre til siste prosjekt: et par heklede grytekluter. 
Har en bok med grytekluteoppskrifter, og det er første gang jeg hekler noen av gryteklutene der. Slik ble de: 


Heklet i muskat fra drops. Neste prosjekt er også grytekluter. Da drops hadde salg på bomullsgarn tenkte jeg det var på tide å handle inn til noen av oppskriftene:) 

Ha en fortsatt fin helg! 



Rikke


torsdag 1. august 2013

Nattsokker

Vi må bare innse fakta..Snart kommer høsten snikende (forhåpentligvis ikke med det aller første), og da er det obligatorisk med nattsokker! Å våkne med kalde føtter er nesten å be om urinveisinfeksjon for min del.. Rart det der. Men slik er det nå en gang bare. Og da må jeg være beredt:) Har strikket er par fargerike lester i Labbetuss raggegarn fra Europris, og slik ble de: 


Forskjellig mønster ble det på de, men det gjør jo ikke noe, siden de skal være under dyna:)) 




Rikke