onsdag 27. november 2013

Første ull ut

Jeg var ikke usein om å vaske den nye lammeulla, og i dag ble jeg ferdig med en hespe lammeullgarn:) Vel, hespa er ikke vasket enda, den skal få være på niddy noddien til i morgen. Ryggen og baken har takket for seg nå. Den rake holdningen faller liksom litt sammen etterhvert som jeg spinner...


Niddy noddien er gammel.. Vet ikke hvor gammel, men fant den hos mormor. Initialene står i den, og hun fortalte meg nok hvem den opprinnelig tilhørte.. Men så er det den husken. Jeg får forsøke å huske og spørre neste gang jeg er hos henne;) Jeg elsker gamle ting! Gamle ting har den fineste sjarmen. 


søndag 24. november 2013

Ull, ull og mer ull!

I går ble sauene og lammene klippet, så da var det veldig viktig å se seg ut fin ull som undertegnede kan bruke;) Det ble en sekk med lammeull og en halv sekk med ull fra en av de to værene vi har (som har veldig fin ull). Saueulla blir sendt, samt resten av lammeulla. Når jeg først lærte meg å spinne var jeg veldig på at vi måtte IKKE sende ulla, da jeg hadde fått meg en ny hobby, og skulle jo bruke denne ulla.. Dessuten kan det jo ikke være såå mye penger å hente på den, tenkte jeg da. Nå har jeg fått et litt bedre innblikk i at jeg faktisk ikke klarer å karde og spinne flere sekker med ull før neste omgang klipping!! Så dermed gjelder det å velge seg ut den ulla jeg syns er finest, så får jeg nøye meg med et par sekker (og det er evig nok) inntil neste omgang klipping:) Det skal jo tross alt tid til alt! Og karding og spinning (samt vasking av ulla før kardingen) er jo ikke gjort på et blunk. Det er en hobby som tar tid.



I dag har jeg spunnet ferdig et ett-trådsgarn. Blandet fibre fra villsau og vanlig kvit sau. Det blir et lite prosjekt av det. Nå henger hespa til tørk: 


Nå er det snart kveld i huset. Morgendagen består av kurs! Et par av oss sykepleiere der jeg jobber skal på kurs i klinisk sykepleie, og det blir spennende:) Det er bare å legge seg på lading! 



Ha en fin uke!



fredag 22. november 2013

Nye garnhesper ferdigspunnet

En hespe av villsau-ull og en hespe av vanlig kvit sau-ull. Disse skal hun jeg fikk all villsau-ulla få. Syns det er godt å kunne gi noe tilbake, og særlig når hun ikke ville ha noe betaling for det!






God helg!

fredag 15. november 2013

Det regnar og det blæs..

Det er greit å være inne når været er slikt det er nå. Vi bor i et gammelt hus, og det merkes godt når vinden står på som verst. Det rister i veggene i vindkastene, og det hagler på ruta. Herlig høstvær. I hvert fall med tanke på at jeg nå har tatt helg, og det ikke er noe stress med at jeg må opp tidlig og avgårde på jobb. Det er deilig å ligge under dyna når været herjer utendørs. Vel, jeg har enda ikke kommet meg "puinn dyna" som vi sier, men det er ikke lenge før. Vi har parabol, og jeg tror den får gjennomgå nå. Det har ikke vært signal på TV i kveld, men det gjør ikke noe. Godt å kunne vite at man ikke er SÅ avhengig av den TVn. Jeg har fått ryddet i strikkeoppskrifter, noe jeg ellers ikke har prioritert. Jeg har drukket rødvin og kost meg uten TV-underholdning. Vi har laget taco til kvelds utpå kvelden og sett Fawlty Towers. Den har jeg på DVD! Blir aaaldri lei:)) Fredagskvelden i dag har vært avslappende og god. 


Rødvin og levende lys:) 

Og så litt handarbeid.. Det er en liten stund siden jeg ble ferdig med disse ankellestene, men har ikke kommet meg til å blogge dem før nå. Disse blir bursdagsgave til mitt kjære søskenbarn og gode venninne, og er strikket av heimspunnet garn av ull fra våre egne sauer: 


Nå tror jeg katten vår, Angus, ligger oppe på loftet i senga vår og venter på at vi skal komme. Mannen i huset har sovnet på sofaen... JEG skal i hvertfall gå opp nå og holde Angus med selskap i uværet:)

God helg til dere! :) 




tirsdag 5. november 2013

En hespe garn av villsauull

Her for en stund siden var jeg så heldig å få to sekker ull av villsau fra ei som ikke visste hva hun skulle gjøre med det/ikke hadde tid til å gjøre noe med det. Hun skulle ikke ha noe for den, da hun selv hadde fått den gratis. Men vi ble enige om at hun skulle få seg noen hesper/nøster garn når jeg hadde fått spunnet litt. Ulla jeg begynte med var brun ull. Kjente at det var en del skjit i den, men fikk den vasket sånn noen lunde, litt vanskelig å se i forhold til den hvite ulla. I tillegg er det en del gress/einer i ulla i forhold til ulla jeg har spunnet av våre sauer. Leste en plass på nettet at dette var umulig å få helt bort, det må nesten plukkes bort dersom det strikkes noe av det. Pytt sann:) Det er jo litt sjarm da! Jeg begynte rett etter at jeg hadde fått ulla med karding og spinning, men så ble det med det... Dette på grunn av flyttingen og mangel på tid. Etter å ha sett litt på nrk i helgen (strikking og spinning) kjente jeg lysten komme igjen. Hurra for det:) Det er virkelig gøy å spinne, og så se det ferdige resultatet. I dag ble jeg ferdig med det påbegynte garnet, og det ble en hespe på ca 60 gram. Usikker på hvor mange meter det ble, men slik ble den ihvertfall:


Litt heftig blits, men det er nå så. Jeg har allerede en tanke om hva jeg skal strikke av dette- tror det blir pulsvarmere, da det verken er nok til å strikke votter eller lester:) 
Nå gleder jeg meg til i morgen, for da tror jeg det blir vasking av litt grå villsauull:) Dersom det blir bra, skal hun jeg fikk ulla av få den:)