fredag 31. januar 2014

Alpakkaglede

For en ukes tid siden bestilte jeg alpakkaull på ebay. I dag kom den! Å du herlige alpakka! Så myk og god. 


Jeg kunne ikke vente til å ta fatt på denne. Tror nok ikke den er blitt vasket fra før, men jeg behøvde heller ikke å gjøre det. Det er så vidt jeg trenger å karde den- et par omganger på karden er nok. Kunne sikkert også spunnet den uten å karde. Det var rett og slett en drøm å spinne! 


En drøm for framtida er å eie et par alpakkaer selv. Alpakka holdes for ulla, så det er jo ikke noe økonomi i å drive med det, men tenk så koselig som hobby. Så kan jeg spinne deilig alpakkagarn:) Også er de jo så nusselige: 

Bildet er lånt fra en.wikipedia.org/wiki/Alpaca




Ha en god helg! :) 



mandag 20. januar 2014

Ut på tur, aldri sur- med rosa sauer på slep

Jeg har mye garn. Har ikke kjøpt et eneste nøste til nå i år, og slik skal det få fortsette til jeg har brukt opp mesteparten av det jeg har. For en tid tilbake kjøpte jeg en del nøster "Hverdags" fra Du Store Alpakka som var på salg. Et deilig garn! I løpet av helga har det blitt en lue strikket i dette garnet. I morges fikk jeg festet trådene, og den er allerede tatt i bruk. 




Jeg trodde jeg skulle få se sola på turen, men jeg var nok for tidlig ute til det. Men den skinte på fjelltoppene rundt meg. NÅ skinner den i vinduskarmen, den herlige sola! :-) 





Rikke

lørdag 11. januar 2014

Enkle hverdagskreativiteter

Dette er ikke et desperat forsøk på å ha noe å blogge om. Neida, det er bare jeg som har funnet andre måter å bruke noe av ullgarnet jeg har spunnet på.. Et armbånd! Av villsauull!:) og noen perler her og der. Kan også brukes som smykke;) Inspirasjon fikk jeg fra et ukeblad der det var ei som hadde laget armbånd av moskusull (mener jeg så sannelig det var). Det skulle visst være bra for revmatisme. Jeg er nok ikke så heldig å ha noe så eksklusivt som moskusull, og ikke har jeg noen revmatiske lidelser heller (som jeg vet om ihvertfall), så da tager man hva man haver! Dette lagde jeg i går. Hadde behov for å gjøre noe kreativt før seinvakta, så da ble det en enkel kreasjon. Om slitestyrken på armbåndet er så sterk kan nok diskuteres, men med en nylontråd neste gang må det jo bli "likar" :) For det blir nok flere :)






                                 

søndag 5. januar 2014

Mormor skal få..

Lester:) "Hællester" vel og merke. Jeg strikket et par til henne for en god stund siden (må være over et år siden), og de er GODT brukt! Hun tovet dem selv i maskinen ved en feiltakelse, men fikk dem til å passe. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger hun har stoppet dem. Sist jeg så dem var det så ille at det bare var hull i hull, og hun strikket en ny såle til dem. Snakk om å være godt brukt ja:) Da er det stas å kunne overrekke henne et par nye, som hun selv kan tove hvis hun ønsker! Disse ble jeg ferdig med i dag, strikket i Alaska fra Drops:





Godt nyttår forresten! :) 



Rikke