lørdag 22. mars 2014

Lørdag

Klokken er passert 21, og Toro orientalsk gryte står til kok på ovnen. Jeg er egentlig ikke noe glad i "posemat"- smaken er god, det er ikke det, men jeg liker å lage maten fra bunnen av. Innimellom er det dog lov til å jukse litt, blant annet når man ikke orker å prioritere matlaging! Det er lørdagskveld, og forberedelse til sauklipping i morgen har vært på tapetet nå i kveld, i tillegg til den vanlige foringen og sauestellet. Og da går tiden fort. Så da er det greit å ha en toro-pose liggende klar til bruk ;) Jeg har frihelg denne helgen, og det er skjønt! Har tidligere i dag vært på bytur sammen med mamma (henne finner du på http://ajl-kreativtrom.blogspot.no/) og mormor. Ble litt shopping, og det er jo koselig det:) Greit at det er sjeldent mellom hver gang jeg er på bytur. Mange butikker = masse fint å bruke penger på!

Innimellom blir det jo tid til strikking og, og den siste ferdige strikkingen min var et par votter strikket i Drops love you (limited edition yarn).


Nå har jeg "islandsk soloppgangsjal" på pinnene (oppskrift fra Pickles):


Syns dette er et fint mønster! Har strikket dette sjalet tidligere og...Litt tålmodighetsarbeid, men det blir bra tilslutt:) 

Så nå gjenstår det bare å ønske en fortsatt god helg! Tror gryten er klar til spising nå! 

Desserten står klar!




lørdag 15. mars 2014

Ankellester i villsauull

til meg selv:) Strikket i løpet av i går kveld og formiddagen i dag, fort gjort:) Ikke nok garn til å strikke vanlige lester, men det gjør ikke noe. Varme blir de nok uansett!





fredag 14. mars 2014

Surr, surr, surr, rokken den går...

...garnet vi får :) Eller noe i den duren.. Fri-fredag før arbeidshelg, og uvær på mark, har i dag betydd innekos med blant annet spinning. Jeg kardet mørkebrunt og lysegrått villsauull sammen. Resultatet ble slik: 




Ca. 160 meter/80 gram. :) 



lørdag 8. mars 2014

Eskimo i helt andre farger

Nå er jeg ferdig med min "eskimo" genser. Det er den korteste tiden jeg har brukt på å strikke en genser. Men på pinne nr 4,5 går det jo som en lek, kontra pinne nr 3 f.eks.
Jeg har strikket min genser i blå- og grånyanser, med hvit bunnfarge, og ble kjempefornøyd med det. Originalen i sandnes sitt hefte "Norske ikoner" er strikket i grønt, oker, rødt og hvitt (hvis jeg husker rett). Den er kjempefin den og, men da jeg nettopp har strikket en kofte som går i oker og litt rødt, tenkte jeg det var greit med noe annet nå. Resultatet ble slik:




God helg!

søndag 2. mars 2014

Balsam for sjela

For meg er det å gå tur ute i naturen ren balsam for sjela! Den beste balsamen finnes i det å være nært havet, og gå tur i skog og mark. Helst der hvor jeg ikke hører noe annet enn bølgesus, fuglkvitring eller rennende bekker. I dag har det vært et nydelig vær ute (ja, vi har vært heldige med været helt siden nyttår, bare avbrutt av et par dager med snø og så regn). Det var overskyet først på dagen, men så kom sola. Jeg bestemte meg for å utforske naturen utenfor huset, og gjett hva? Jo, bare en liten gåtur langs havet nedfor huset, så kom jeg til stranda. Trodde ikke det gikk an å gå slik for å komme på stranda, men den som utforsker finner ut!:)



Bare dingle med føtter og se utover havet er en helt grei søndagsaktivitet! Påfyll av energi til en ny uke :)