onsdag 18. desember 2013

Mørketid og lestestrikk

Jeg har et ambivalent forhold til mørketida.. Mest liker jeg den, da jeg syns det er så koselig å tenne stearinlys, i tillegg til at søvn om natta ikke er noe problem da det er helt mørkt (jeg er avhengig av å ha det mørkt når jeg skal sove)! MEN jo eldre jeg blir (jeg er fortsatt ung da- haha) dess mer kjenner jeg det på kroppen. Jeg blir "daffere" og trøttere. Tiltaket for å gjøre noe blir større, men når jeg først hiver meg til går det greit. Den velkjente dørstokkmila er lengre. Det hjelper på dersom det ligger et hvitt lag på mark, og det er stjerneklart. SÅ heldig har vi ikke vært i år... Det har herjet ute helt siden slutten av oktober, og til vanlig er jeg ikke værsjuk, men når været er så ustabilt over lengre tid, ja da blir jeg lei! Masse vind har vi hatt, regn og snø om hverandre. Vi har hatt én fin helg i desember, der det var mye snø, stjerneklart og kaldt. Slik liker jeg det, når det først skal være mørketid. Men vi vet hvor vi bor, så vi får ta hva vi får!:) 
I går gikk jeg en tur i marka i 10tiden, da var det enda mørkt. På turen tilbake begynte det og lysne. 


Det gjelder å suge til seg alt som er av lys nå. Kroppen trenger det:) 

Nå er jeg også ferdig med det andre lesteparet, joho! Dermed har jeg bare 1,5 julegave igjen, og det regner jeg med å bli ferdig med på fredag! 


Nå går det fort i svingene her.. 6 dager til jul. I helga har jeg jobb, men lillejulaften kl 15 tar jeg julefri! SÅ heldig har jeg vært i år. Det er ikke en selvfølge når man jobber 100% turnus som sykepleier. Da blir det bare julefred og fryd og gammen:)) Rikke


2 kommentarer:

  1. Nå har klokka passert 15 og jeg er så glad på dine vegne at juleferien endelig er kommet til deg også :-)

    SvarSlett