onsdag 2. januar 2013

Nytt år, nye muligheter

Begynnelsen av 2013 har til nå vært preget av rare og gode tanker. Begge typene er i forbindelse med at jeg nå er ferdig med min utdanning som sykepleier. I fjor på denne tiden var jeg i full sving med å pakke da jeg og en venninne skulle ut med Kystvakta (i helsefremmende praksis). 3. januar dro vi ut på havet, og 2 uker var vi ute på havet, uten å være i land på denne tiden. Dette var en av mine utfordringer i 2012: jeg liker IKKE å være lenge borte hjemmefra, OG jeg liker egentlig ikke å være ute på havet. Jeg har stor respekt for havet. Siden det var Kystvakten vi var med følte jeg meg imidlertid ganske trygg der ute. Det var en kjempeopplevelse og jeg angrer ikke et sekund på at jeg utfordret meg selv på å gjøre dette.

I år har jeg ingen praksiser å se fram til. Jeg har gått inn i det nye året uten noen store planer for noe som helst. Ikke har jeg fått noen fast jobb enda, og dermed jobber jeg "på løst og fast". Det er helt greit, foreløbi. Men det blir nok min tur.

Jeg er klar for å begynne å jobbe som sykepleier, jeg er klar for utfordringene som ligger foran meg. Gjennom utfordringer utvikler en seg. Og godt er det! Det gjelder å våge.
Bøkene mine er nok ikke pakket bort enda. De er gode å ha.

Når det gjelder nyttårsforsetter, har jeg prøvd meg på dette så pass mange ganger at jeg vet det bare vil føre til skuffelser når de ikke blir holdt. "Jeg skal ikke spise sjokolade dette året".... Ehh, hvorfor ikke egentlig når sjokolade er det beste godterier jeg vet? "Jeg skal trene styrke 3 ganger i uken"... Skuffelser, skuffelser og atter skuffelser. For min egen del har jeg erfart at det å legge press på meg selv når det gjelder mat og trening til slutt bare vil føre til skuffelser. Det blir bare stress.
Det eneste nyttårforsettet mitt må være at jeg skal slutte å ha dårlig samvittighet dersom jeg ikke får trent så mye som jeg føler jeg burde, men heller trene etter dagsform. Dette har jeg gjort de siste mnd av 2012, og det har funket helt fint! Summa summarum, når jeg tenker meg om, kan jeg si at jeg skal leve et balansert liv, både når det gjelder trening, mat etc. Da tror jeg det blir bra, for det skal jeg klare;)

Da gjelder det bare å ønske 2013 velkomment, og gå inn i det med et åpent sinn!
Rikke
1 kommentar:

  1. Koselig å lese innlegget ditt. Har ikke fått med meg at du er begynt å blogge igjen, men du har sikkert nevnt det.
    Skal legge deg itl i blogg lista mi... :-)

    SvarSlett