torsdag 5. september 2013

Helgvask og lite energi..

Nå er helgevasken tatt! Jeg er et vanedyr... På torsdager liker jeg å rydde, støvsuge og vaske til helgen, slik at jeg slipper på fredag. Noen vasker på lørdager, mens andre kanskje vasker midt i uken. Jeg har lagt meg på torsdagen, for på fredag går man jo inn mot helg, og da liker jeg at det er gjort! I dag er energien borte, og jeg tror det ligger mye i det at man kan få for mye søvn. Vanligvis står jeg opp i halv åtte-åttetiden, med mindre jeg har tidligvakt (da må jeg opp tett før halv sju). Og morgenstund HAR gull i munn etter min mening! Jeg koker kaffe, slår på TV, strikker litt, kjiker på nettet, og spiser frokost kl 9 (nevnte jeg vanedyr?). I dag derimot slo jeg av alarmen på mobilen, og våknet ikke før kl 9..... Da skulle jeg jo allerede vært i gang med frokosten??! og drukket et par kopper kaffe før den tid... Jeg tror sånn passe med søvn (jeg syns 7 timer er perfekt!) er bra for meg, for da, på torsdager, kommer jeg tidlig i gang med helgvasken og er ferdig tidlig utpå formiddagen. I dag var det et ork.. Jeg har strevd meg gjennom alt som heter rydding, støvsuging og vasking. Jeg har bare tatt det mest nødvendige, slik at det ihvertfall kan SE greit ut til helgen. Men nå er jeg i mål, og takk og lov for det! :) Nå kan helgen bare komme.. Det blir ihvertfall ikke noe problem med for mye søvn i helgen, for jeg har langarbeidshelg. Seinvakt i morgen, og tidligvakt lørdag, søndag og mandag. Det er litt slitsomt å tenke på, men dog så godt når man først er på vei til arbeid. Så slipper jeg ihvertfall å bli sur for at søvnen har stjålet min energi!
Hurra for fanatisme.. uten at det blir FOR fanatisk! ;)

Når det gjelder håndarbeid så holder jeg på med et par lester og en duk i kunststrikk. Dette får jeg vise fram når det er ferdig.

I dag er det regnvær ute, og slik ser det ut utfor vinduet:


Tidligere i uken hadde vi en sommerdag, og da så det slik ut (ikke utfor vinduet, men bildene er tatt fra der noen av sauene og lammene våre går og beiter, på markene hos mormor): 

       
Også hadde vi en fin dag på søndag. Da var jeg og gubben på fjell og i mark og så etter buskapet.. 


Vi fant tre stykker... De ville være med et stykke på hjemturen, men så ombestemte de seg og snudde. Jaja. Nytt forsøk senere. God helg alle mann alle! Rikke

2 kommentarer:

  1. Morsomt å lese, du er flink å få det sagt. Lurer på om du ligner litt på din mor....jeg har det på samme måten. Torsdag er jo en grei helg-vaske-dag. Da er det liksom gjort, og så kan fredagen og helga komme!!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, jeg tror nok at det ligger i genene!:)

      Slett