fredag 13. mars 2015

Siste fra pinnene...

Akkurat nå har jeg et kofteprosjekt på gang- strikker på Bøvertunkofta. Syns dette var en nydelig kofte, så måtte prøve meg på den! Garnet jeg strikker i er tynnere enn det som egentlig skal brukes. Garnvalget falt på drops baby alpaca/silk, ikke fordi at jeg hadde kjempelyst å strikke av det, men fordi at det var den typen garn som hadde de fargene jeg ønsket! (også hadde jeg ikke tålmodighet til å vente dersom jeg skulle bestilt garn, eller kjøpt på annen garnbutikk som ligger 60 km unna her). Garnet er litt "glatt" å strikke med, også er det veldig tynt, så strikkingen går sakte. Tror det blir en vår/sommerkofte:) Så krysser fingrene for at jeg ikke mister motivasjonen, og får den ferdig til sommeren ihvertfall. 
Ellers må jeg ha noe annet jeg kan strikke på når jeg blir lei av koftestrikkingen. Det har blitt et par lester, etter oppskrift fra garnstudio, samt en "enkel vest", etter oppskrift fra Pickles. 
Lestene er strikket i drops karisma, og neste gang jeg strikker disse blir jeg å bruke pinne nr 3 istedet for 3,5 som oppskriften sier, da de ble litt store. Måtte gjøre noen justeringer på tåfellingen, slik at de ble sånn høvelig passelig. 

Vesten er strikket i Dalegarn Royal alpakka, på pinne nr 5. Strikket etter str 1 år, men denne er nok en litt mindre str, da jeg bare brukte 1 tråd, og ikke 2 tråder garn som oppskriften sa. Hadde 2 nøster royal alpakka liggende, og trodde begge kom til å gå med...men den gang ei- det gikk 1 nøste, så kunne godt ha strikket med to tråder:) 
Prøver å bruke opp garn jeg har, og det skal jeg fortsette med. "Cluet" er vel å unngå garnbutikken...Alt for mye fristende der! Babystrikk er jo supert for å få brukt opp garn jeg bare har et par nøster av- ikke det at jeg venter smått, og vet heller ikke om noen jeg kan gi det bort til. Men det kan jo ligge på lur til en gang det kanskje blir bruk for det:) 


Ha en fin helg!

2 kommentarer:

 1. Savner bilde av kofteprosjektet - et sånt underveis-bilde :)
  Så nusselig en liten vest du har strikka. Er det i sjølspunnet garn? Jeg har også strikket de lestene en gang og de er bare kjempefine. Flotte farger du har brukt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :) Nei, det er dalegarn sitt alpakkagarn :)
   Ja, syns lestene ble fine, men neste gang tror jeg at jeg må gå ned en halv str på pinnene, for de ble egentlig litt store...
   Angående den koften så har jeg ikke tatt noe bilde av den enda, men kanskje etterhvert:)

   Slett