mandag 22. juli 2013

Ny garnhespe ferdig

Det ble en ufarget hespe, på ca 72 gram og 110 meter.


Det er så artig når man føler det blir vellykket. Jeg har også farget noe ull i dag, men det ble ikke like vellykket... Det skulle være i rødt, men det ble mer likt rosa...Skulle kanskje hatt mer eddik i?? For det var veldig mye farge igjen i vannet når ulla var ferdig. I tillegg hadde jeg vasket ulla fra før, så når den skulle ligge i varmt vann med farge ble den egentlig bare tovet mer i hop, så det ble ikke noe bra å karde av. Men dog har jeg kardet og spunnet den, så vi får se hva det blir til. Alt kan jo ikke bli like vellykket! :) Rikke

2 kommentarer:

 1. Vakker garnhespe!
  Takk for kommentar i bloggen min.
  Til ditt spørsmål om farging av ull:
  Har brukt ferdig kardet ull i remser. Først ligger ulla i eddikvann ca. 30 minutter. Legger den så på et gammelt håndkle dekket med plastfolie. Fargene jeg skal bruke, har jeg blandet ferdig i små flasker. Så spruter jeg litt av de fargene jeg ønsker å bruke, med lik/ulik avstand på ulla. Til slutt tar jeg en tom brusflaske og klemmer litt oppå fargefeltene, for å få fargen til å trekke godt inn. Deretter ruller jeg, fra langsida, ulla sammen med plastfolien, til ei pølse. Denne ruller jeg så sammen fra kortsida. Så legger jeg hele rullen i vann, som nesten koker, ca en halvtime. Det skal ikke være farge i vannet rundt rullen.
  Tar så rullen forsiktig opp, og legger den i godt og varmt vann med litt håndsåpe i. Fjerner plasten når ulla ligge i såpevannet. Skyller i 3-4 vann. I siste skyllevann har jeg i litt eddik, om ulla fortsatt slipper farge. Jeg farger garn på akkurat samme måte. Lykke til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for svar og god forklaring! Dette må jeg prøve neste gang:-)

   Slett