torsdag 28. mars 2013

Surr, surr, surr..osv...

Jeg har dessverre ingen strikke-, hekle- eller syprosjekter å vise fram.. Det har gått litt langsomt med genseren jeg holder på med, men er snart ferdig med arm nr. 2, og godt er det. Holder også på med en hekladuk, og på den er jeg halvveis. Har mest lyst til å begynne på noe annet, noen småprosjekter som votter eller lester (for jeg har mye fint garn jeg kan bruke til det, og som jeg higer etter å bruke). Det jeg derimot har å vise nå, er min nyinvestering, etter et akutt innfall/påfunn:

 
Jeg har kjøpt meg rokk, en som er kjøpt på brukthandel for 20 år siden. Har dermed ikke peiling på hvor gammel den egentlig er. Uansett er planen at jeg skal lære meg å spinne. Det var faktisk ikke bare et innfall i øyeblikket da sauene ble klippet her for en ukes tid siden; jeg har fortsatt veldig lyst til å lære det. Har gått til innkjøp av karder også, men disse har jeg bestilt på nett så de er ikke kommet enda. Har heldigvis kjøpt et par bøker gjennom bokklubben som skal vise meg fremgangsmåten steg for steg, så får håpe jeg forstår da. For akkurat nå er jeg litt grønn. Jeg skjønner prinsippet, men skjønner f.eks. ikke helt hvordan tråden skal være for at garnet skal få spunnet seg på spindelen. Det blir spennende å se om det blir noe heimprodusert garn til slutt ;) 

Nå er det påske, og godt er det. Ikke for det, jeg har fortsatt en seinvakt og en tidligvakt igjen før jeg tar påskefritt, men den følelsen av at det ikke trenger å skje så mye- ingen butikker åpne, stilt og rolig! Godt! :)

 
God påske!
 
 
 
 
Rikke

2 kommentarer:

 1. Håper at du får kardene snart. Jeg gleder meg til å se når du kommer igang med å spinne.
  Tenk så artig om du får strikke votter av selv-spunnet garn. Ikke mange som kan skryte av det.
  Du må forresten ta en titt på bloggen til Tolgens. Siri har reklamert for bloggen din med fine ord:)

  SvarSlett
 2. Ja det er bare de som mangler nå, samt bøkene om spinning (men de skal være rett rundt hjørnet), før jeg kan sette i gang med ny læring :) Det blir spennende!!

  Har vært inne nå og sett, og det var jo kjempeartig å bli omtalt! Ser også at jeg har fått en følger til, og det er jo koslig! :)

  SvarSlett