fredag 26. april 2013

Lamming og skattejakt

Ser at nå begynner det å bli noen dager siden siste innlegg, men det er fordi at lammingen er begynt hos oss, så dermed går det mye tid til å være tilstede hos sauene for å passe på:) Og det er jo koselig, for hvem kan vel motstå disse sjarmtrollene?:

Herlige små krabater! :) Det har kommet 8 lam til nå, og flere ventes. 

Innimellom slagene blir det jo litt tid til hobby, men ikke så mye tid til blogging. I dag har jeg derimot vært "tili på han" som vi sier, også tok jeg helg fra jobben i går kveld, så i helgen kan jeg kose meg med litt mer tid tilgjengelig! 

I går før jobb var jeg hos mormor på skattejakt! Jeg har jo, som jeg har fortalt tidligere, kjøpt meg rokk og begynt å spinne. Det er en gammel rokk, og det var bare med en snelle. Det er jo litt tungvint når jeg skal tvinne 2-tråds garn... Men det er imidlertid ikke veldig lett å finne sneller som passer. Ikke hadde jeg hespetre heller! På stabburslemmen hos mormor og morfar fant jeg disse skattene: 


To hespetre (du ser det enkle hespetreet ligge bak det store). Vaske/tovebrettet har jeg kjøpt fra spinnvilt.no.


En snelleholder! Snellene var desverre akkorat for stor for vingen på rokken min.. Men jeg kan jo bruke de når jeg skal tvinne trådene sammen. Gammelt og sjarmerende er det ihvertfall! 


Mitt første garn!! Jeg har allerede strikket noe av dette, men bilde kommer senere (er ikke helt ferdig). 


Rikke3 kommentarer:

 1. Kor artig at du fant "skattene" på stabburslemmen. Jeg har vært oppe der flere ganger men jeg har ikke sett verken hespetre eller sneller. Kanskje fordi jeg har lett etter andre ting...
  Jeg gleder meg til å få se det du har strikka av ditt hjemmeproduserte garn. Har hørt rykter om at det var veldig fint :)

  SvarSlett
 2. Utrolig artig at du holder dette gamle håndverket i hevd. Og sauenebildene er skikkelig koselige!

  SvarSlett
 3. Tusen takk for koselige kommentarer! :) Hadde trodd spinning var det siste jeg skulle lære av handarbeid, men så feil kan man altså ta!

  Ja mamma, jeg har også vært der før, men det var for å lete etter "lammemora", så dermed har ikke jeg heller sett disse før:) Men i går kom skattene fram fra mørket :)

  SvarSlett